Sunday, July 16, 2017

luahan rasa

Hari ni hari yang agak teruk bila diberitakan ada orang-orang yang bercakap di belakang. Dan dalam fikiran mungkin dengan menceritakan kisah tersebut kepada orang yang kita percaya dapat melegakan segala tohmahan yang dilemparkan. Seperti biasa, langit tak selalu cerah seperti yang dibayangkan apabila perkara sebaliknya berlaku.

Orang yang kadangkala kita harapkan sebagai penyejukhati bertukar menjadi orang yang menambah bara api malah menyemarakkan lagi bara yang kian beransur padam. Dikatakan kita ini ego, walhal kita cuma mengharapkan kata semangat dan dikatakan juga kita ini yang salah. Kadang pernah terfikir apakah kita ini tak selalu berada di jaluran yang benar, adakah setiap masa dan tika kita ini pesalah?.

Mungkin benar kata orang, sukar mencari orang yang mengerti setiap inci apa yang dirasa. Apa yang mudah telan saja rasa pahit sendiri kerna di sana juga nanti kita akan sendiri. Cuma hati tak kan dapat bohong betapa di siat-siatnya rasa. Dan jujur kata kesat itu yang dilontarkan juga turut menambah pedih seperti luka yang disirami larutan asid. Mungkin semua lama kelamaan akan lupus difikirannya tapi seperti katanya orang wanita itu tak pernah lupa setiap inci lakunya orang pada dirinya baik buruk mahupun yang baik..
16 Julai 2017- 2248PM

No comments:

Post a Comment