Friday, April 21, 2017

Resepi Sate Kajang

Sate kajang resepi warisan turun temurun
Mudah nak buat!

1 ekor ayam
2 cwn gula pasir
3 labu bawang besar
1 labu bawang putih
5 batang serai
1 inci lengkuas
Garam
Serbuk kunyit

Semua bahan dikisar kecuali garam  serbuk kunyit dan gula

Setelah dikisar gaul bahan tadi dengan ayam yang telah dipotong

Masukkan serbuk kunyit secukupna, gula pasir dan juga garam

garam tu ikut rasa kita jgn terlebih masin nanti tak sedap

setelah digaul boleh lah diperap sekejap dan kalau nk cucuk terus pon boleh.

sate kajang  tak perap pon boleh juga  dicucuk dan terus  dibakar.

Okey selamat mencuba !

Kredit resepi kepada siti mariam muhamad via resepi ringkas

No comments:

Post a Comment